Menu Frokost
Frokostmenu
Til frokost byder vi på klassisk frisksmurt smørrebrød og flere forskellige hjemmelavede sildespecialiteter. I Nyhavns Færgekro brygger vi desuden vores brændevin egen med sæsonens udvalgte bær og urter. Vælg mellem 20 forskellige slags bl.a. perikum, skovmærke og røllike, som vi finder i naturen.
SILDEBORD
11 sildespecialiteter serveret som buffet, tag selv og gerne flere gange — 185 kr. per person.
Karrysild
Marinerede sildefileter i små stykker, vendt i en sauce af hjemmelavet mayonnaise, creme fraiche og svitset karry.
Sennepssild
Marinerede sildefileter i små stykker, vendt i sauce af hjemmelavet mayonnaise, creme fraiche og dijonsennep.
Kronesild
Sildefileter i lage af eddike og salt med knust allehånde, peber og laurbærblade, rødløg, friskhakket dild og stødt sandeltræ.
Drømmesild
Sildefileter i hjemmelavet mayonnaise med ansjoser, løg og dijonsennep.
Løgsild
Langtidsmarineret sild marineret i mindst 6 måneder, som giver den en særlig konsistens og afrundet fyldig smag med friskhakket løg.
Røget sild
Hele røgede sild. Spises ofte med en æggeblomme som “Sol over Gudhjem”.
Matjessild
Langtidsmodet rød kryddersild. Ordet matje stammer fra Holland og betyder jomfru. Silden er derfor også kendetegnet ved at være lidt mindre, men buttet og blød.
Æblesild
Marineret sildefileter i små stykker vendt i en sauce af hjemmelavet mayonnaise, creme fraiche og æbletern.
Stegt sild
Sild i lun eddikelage med dijonsennep og Kalles Kaviar vendt i rugmel og stegt i smør.
Rullemops
Ferske sildefileter pocheret i hvidvin og fyldt med dijonsennep og dild.
Månedens sild
Ferske sildefileter i månedens marinade
På sildebordet finder du desuden rødløg, purløg, løg, kapers, radiser, økologisk rugbrød, smør og fedt.
SNACKS
Snackbræt — 185 kr.
Mandler, oliven, danske oste, serrano skinke, chorizo, minifrikadeller, mynte & agurk raita og sylt. Serveres med økologisk rugbrød, landbrød og smør.
Oliven — 55 kr.
Grønne oliven i hjemmelavet rosmarin & hvidløgsmarinade
Soya ristede mandler — 55 kr.
Minifrikadeller med mynte og agurk raita — 55 kr.
Pommes frites — 75 kr.
FROKOST SERVERING
Nyhavns Færgekro frokostanretning - 395 kr. per person
Skal bestilles til minimum 2 personer. Serveres i 1 servering, i små skåle på fad med økologisk rugbrød, landbrød & smør.
Marinerede sildefileter i små stykker, vendt i en sauce af hjemmelavet mayonnaise, creme fraiche og svitset karry.
Æg og rejer med dildmayonnaise og citron.
Sprødstegt rødspættefilet med remoulade og citron.
Røget laks toppet med Vesterhavs ost, rødløg og kapersvinaigrette.
Traditionelle danske frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat, syltede rødløg og karse.
Roastbeef toppet med remoulade, ristede løg, agurkesalat, peberrod og brøndkarse.
SMØRREBRØD
Grønt
Avocadomad — 110 kr.
Avocado serveret på grillet smørristet landbrød med et lag rygeost creme, toppet med olivenolie og karse.
Kartoffelmad — 120 kr.
Nye kartofler med mayonnaise, ristede løg og bacon samt frisk karse på økologisk rugbrød.
Fisk
Frk. Bergs vinder-fiskefrikadeller fra Gl. Skagen — 110 kr.
Serveres med syltede agurker og hjemmerørt grøntsagsremoulade på økologisk rugbrød.
Røget laks — 125 kr.
Røget laks toppet med Vesterhavs ost og rødløgs- og kapersvinaigrettet på økologisk rugbrød.
Gravad laks — 125 kr.
Gravad laks med hovmestersauce på økologisk rugbrød.
Rødspættefilet med håndpillede rejer — 125 kr.
Sprødstegt rødspættefilet serveres med håndpillede rejer, dildmayonnaise og dild på økologisk rugbrød.
Rødspættefilet med remoulade — 115 kr.
Sprødstegt rødspættefilet serveres med remoulade og citron på økologisk rugbrød.
Æg og håndpillede rejer — 125 kr.
Æg og rejer serveres på landbrød med dildmayonnaise og citron.
Kød
Hønsesalat — 105 kr.
Fine stykker kylling vendt i en let cremet dressing, tilsmagt karry. Serveres med sprød bladselleri, bacon og friske æbler på økologisk rugbrød.
Lune frikadeller — 105 kr.
Traditionelle danske frikadeller serveres på økologisk rugbrød med hjemmelavet kartoffelsalat, syltede rødløg og karse.
Roastbeef — 105 kr.
Roastbeef toppet med remoulade, ristede løg, agurkesalat, peberrod og brøndkarse. Serveres på økologisk rugbrød.
Ost
Gammel ost — 95 kr.
Anrettes på økologisk rugbrød med fedt, sky og løgringe. Stænkes med mørk rom ved bordet.
Friteret Camembert — 95 kr.
Serveres med grillet brød og hjemmelavet marmelade.
BURGER & SALAT
Færgekroens burger — 175 kr.
Med oksekød, salat, tomater, syltede agurker og Færgekroens burger dressing, serveres med pommes frites. Tilføj bacon & ost til +15 kr.
Færgekroens portobello burger — 175 kr.
Grillet portobellosvamp marineret i hvidløgsolie, salt og peber, serveres med pommes frites.
Salat med røget laks — 165 kr.
Blandet salat med røget laks, agurker, radiser og Færgekroens dressing.
DESSERT
Traditionel rabarber trifli — 95 kr.
Hjemmelavet trifli af rabarber kompot med let piske flødeskum, vaniljecreme og makroner
Chokoladekage — 95 kr.
Vores hjemmelavede chokoladekage af kraftig belgisk chokolade. Serveres med hjemmelavet vaniljeis, saltkaramel og crumble.
Ostetallerken — 95 kr.
Tre forskellige stykker ost serveret med dagens kompot og kiks.
Petit fours — 65 kr.
Kokkens udvalg af petit fours - 3 stk.
Frokostmenuen serveres alle dage fra kl. 10:30 - 17:00